Remeselné nápoje ManaRoots

Funkčné remeselné limonády, jediné skutočné limonády na trhu od Slovenského výrobcu. Funkčné limonády, ktoré prinášajú pre zákazníka okrem netradičného a nového chuťového zážitku aj niečo viac. Viac v podobe prospešných látok zo surovín, z ktorých sú tieto tradično – netradičné limonády pripravené. Všetky limonády sú vyrábané z výberových surovín ako trstinový cukor, kvalitné sypané čaje, bylinky, či koreniny, ktoré zanechajú v produkte svoju podstatu, svoju výnimočnosť. Tak, ako keď tieto suroviny používajú ľudový liečitelia alebo naši predkovia. Suroviny, ktorých pôvod siaha do našej minulosti, ktoré dokážu blahodárne pôsobiť na ľudský organizmus, dokonca liečiť ho, a aj skvelo chutia. Prostredníctvom kvalitného zloženia, jedinečného konceptu a pridanej hodnoty sa snažíme apelovať a vzdelávať konzumentov, ale aj predávajúcich.  To je podstatná myšlienka produktov ManaRoots.

Ako nový slovenský výrobca nealkoholických nápojov, hrdo, s láskou a vášňou vytvárame jedinečné nápoje z prírodných surovín tak trocha INAK. Myslite s nami lokálne, ekologicky a so starostlivosťou k svojmu telu.

EKO stránka našej spoločnosti spočíva v prihliadnutí na životné prostredie a zapájaním sa do rôznych EKO projektov, pre obnovu a očistenie našej prírody. Naše produkty sa výlučne plnia do sklenených fliaš, aj keď sú finančne neporovnateľne drahšie oproti plastovým fľašiam. Bohužiaľ plastov medziročne stále viac a viac pribúda, čo neprospieva okrem pár firiem a bohatých ľudí nikomu z nás. Všetky naše obaly sú 100% recyklovateľné a použiteľné. Ďakujeme za to, že kúpou nášho síce drahšieho produktu, ale o to ekologickejšieho, prispieva každý z Vás ku lepšiemu životnému prostrediu našej planéty. Taktiež ďakujeme za to, že každá naša fľaša skončí v separovanom odpade a na mieste tam, kde by mala. Dbajte s nami na tradície a životné prostredie a nepite umelé nápoje v umelých obaloch, ktoré Vám tento konzumný svet ponúka. Myslíme spolu nielen na životné prostredie, ale aj na zdravie každého z nás, tým, čo nielen konzumujeme, ale aj pijeme.

Asi po roku fungovania sa Živá kombuča zmenila na Mana Roots. Chceli sme robiť jeden craftový produkt, ale potom sme zistili, že treba vytvoriť viac produktov a ten názov sa do toho nehodil. Mana znamená niečo nadprirodzené a roots sú korene, čo má spolu symbolizovať hlavnú ideu značky – návrat k prírode, tradíciám, koreňom a základu života.

Nápoje vznikajú postupne lúhovaním či varením. Výroba nápoja trvá niekedy aj 24 hodín a počas procesu sa dbá na to, aby sa nevytrácali prospešné antioxidačné látky, minerály a vitamíny.

Vďaka prírodným surovinám je výsledná chuť nápoja vždy trochu iná. Vďaka tomu však zákazník vidí, že je to reálny prírodný produkt.

KOMBUCHA zázvorová/citrónová tráva/čučoriedková/granátové jablko

Táto výnimočná limonáda vyrábaná z fermentovaného zeleného čaju obsahujúceho prírodný kofeín predstavuje nový pohľad a chuť na tradičné limonády.

BYLINKOVÁ LIMONÁDA

Zloženie tejto antistresovej limonády tvorí výluh z prospešných bylín ako materina dúška, medovka alebo mäta.

IBIŠTEKOVÁ LIMONÁDA

Spojenie prírody spolu s nádychom Sudánu v podobe kvetov ibišteka. Tento netradičný jemne sladko- kyselý nádych spolu s ostatnými koreninami a ovocnými šťavami predstavuje aromatické chute prírody. Zlepšuje imunitu a je obľúbená u detí, keďže neobsahuje žiaden kofeín.

MYSTERY COLA

Prírodný nápoj vytvorený podľa vlastnej receptúry, odkláňajúc sa od ostatných kolových nápojov svojou atypickou farbou a jedinečnou chuťou. Blend rôznych pomerov byliniek, korenín, ovocných štiavprírodného, tradične vyrábaného karamelu a z pravých kolových orechov vytvorí netradičný chuťový zážitok.

PRÍRODNÝ TONIK

Vďaka zložke chinín, ktorá sa uvoľňuje pri varení tejto kôry môže vzniknúť naša toniková limonáda. Bez použitia umelých farbív vzniká unikátna červeno-hnedá prírodná farba získaná práve z kôry chinínovníka.

LIMONÁDA S BIELYM ČAJOM A ZÁZVOROM

Biely čaj v porovnaní so zeleným alebo čiernym obsahuje zanedbateľné množstvo prírodného kofeínu. Na druhej strane je vynikajúci elixír mladosti, pretože obsahuje omladzujúce látky a množstvo antioxidantov.

ENERGETICKÉ MATÉČKO

Prírodná limonáda vzniká výluhom kvalitného Yerba maté, ktoré sa vyznačuje svojím blahodárnym účinkom na ľudský organizmus v podobe kofeínovej bomby a množstva antioxidantov, minerálnych látok či aminokyselín.

Ovocné limonády Mana Roots (citrónová/grepová/pomarančová/jablková) sú vyrobené z prémiových ovocných štiav z koncentrátov a ovocných štiav lisovaných za studena. Obsah ovocnej zložky v limonáde je až do 50%. Všetky sú vyrobené bez použitia farbív, aróm, či konzervačných látok.

100% ovocné šťavy

100% prírodné, šetrne pasterizované ovocné šťavy na báze jablka, bez pridania cukru, konzervačných látok, farbív, aróm chemického ošetrenia, či alergénov.

Bankovská pramenitá voda

Naša pramenitá voda pochádza z okolia vrchu Bankov, ktorý sa nachádza v okolí mesta Stropkov. Táto spolupráca vznikla podporou a spojením myšlienky vzájomnej pomoci v rámci výrobných prevádzok na Slovensku.

Podrobný popis produktov nájdete na: https://manaroots.com/produkty/

Viac info o nás aj na www.manaroots.comfacebook.com/manarootslimonadyinstagram.com/mana_roots

Kombuča alebo kombucha alebo čajová huba je rôsolovitá hmota, vytvorená masívnym objemom kvasiniek (obvykle Acetobacter aceti, resp. kvasinkami rodu Sacharomyces), ktoré menia jednoduché cukry a alkohol na kyselinu octovú. Kombucha je prirodzene žijúce symbiotické spoločenstvo rozmanitých kvasiniek, rias a rôznych mikroorganizmov. Vzniknutá hmota je akási malá chemická „továreň“. Počas kvasného procesu prebehne mnoho komplikovaných chemických reakcií, pričom sa vytvárajú viaceré pre človeka prospešné látky.

Ibištek sudánsky

Je druh ibišteka pôvodom z Afriky, pravdepodobne západnej Afriky. Bolo to v 16. a začiatkom 17. storočia, keď sa rozšírila do západnej Indie a Ázie. Používa sa na výrobu lykožrúta a ako infúzia, ktorá môže byť známa ako karbón.

Materina dúška

Užíva sa vnútorne pri chorobách dýchacích ústrojov, pri poruchách trávenia (nadúvanie, hnačka), pri zápaloch močových ciest a zvonku ako kloktadlo (antiseptikum, zápach z úst) a do kúpeľa pre deti a pre nervovo vyčerpané a lámkou trpiace osoby. Taktiež sa dá použiť na liečenie čierneho kašľu, preháňania a plynatosti.

Mäta

Mäta pieporná je jedna z našich najznámejších byliniek, ktorá sa používa už veľmi dávno. Je to trváca bylina vysoká 30 až 60 cm, s drevnatým podzemkom a s nadzemnými poplazmi. Stonky sú priame, hore rozkonárené, fialkovasté. Listy voňajú intenzívne za mentolom, sú vajcovito kopijovité, jemne chlpaté, ostro pílkovité, s fialkovastými žilkami na rube. Fialové kvety zoskupené v papraslenoch tvoria klasy. Plody sú tvrdky, len zriedka tvoria semená.

Medovka

Medovka má všestranné liečivé účinky a využitie, no najznámejšia je jej schopnosť pomáhať pri menštruačných bolestiach, nadúvaní, búšení srdca a vysokom krvnom tlaku. Medovkový čaj je však veľký pomocník aj pri psychických ťažkostiach. Upokojuje, zmierňuje časté zmeny nálad a pomáha zaspať, preto sa odporúča vypiť šálku čaju z medovky hodinu pred spaním.

Kolové orechy

Kolový orech (lat. Cola acuminata) výrazne podporuje a obnovuje vitalitu, zvyšuje bdelosť, dokonca tlmí pocity hladu, bolesti, športovcom pomáha udržovať výkonnosť a pôsobí ako afrodiziakum. Obsahuje škrob vo vysokom množstve, ďalej teobromín, tanín, triesloviny a v neposlednom rade kofeín, takže aj vďaka nemu si cez kolové orechy viete zvýšiť sústredenosť a podporiť pamäť.

Chinínovník

Chinínovník lekársky, respektíve jeho kôra, má antiseptické, antimikrobiálne aj antibakteriálne účinky. Taktiež pôsobí antipyreticky, čo znamená, že má schopnosť znižovať horúčku. V liečivej droge z tejto rastliny nájdeme veľké množstvo rozličných chinolínových alkaloidov, a to najmä spomínaný chinín a taktiež i takzvaný chinidín. Pôsobia proti pôvodcom rôznych infekcií, pričom sú významné najmä z hľadiska ich antimalarického účinku. Chinínovník lekársky sa už od nepamäti využíval na boj proti malárii.

Biely čaj

Biely čaj je oceňovaný hlavne pre svoje blahodárne účinky na naše zdravie. Každodenným ranným popíjaním bieleho čaju pomáhame telu vylučovať nahromadené toxíny. Biely čaj tiež priaznivo pôsobí pri liečbe cukrovky, pomáha vyrovnávať hladinu cukru v krvi. Priaznivo pôsobí aj na krvný tlak a pomáha pri liečbe cievnych ochorení.

Cezmína

Nápoj yerba maté, či už v teplej alebo studenej verzii, je jednoznačne zdravšia alternatíva kávy. Poskytuje celú škálu zaujímavých chutí, ktoré možno prirovnať k chutiam niektorých druhov silných zelených čajov.Dokáže povzbudiť a zrelaxovať, navyše obsahuje množstvo dôležitých vitamínov a minerálov (vitamíny B1, B2, C, PP, draslík, meď, horčík, mangán). Zlepšuje koncentráciu, fyzickú a duševnú kondíciu, podporuje zdravý stav vlasov, zubov a nechtov. Potláča pocit hladu, na druhej strane však podporuje zažívanie a podieľa sa na obnove poškodených tkanív v žalúdku a črevách. Tento čarovný nápoj detoxikuje krv, pomáha funkcii obličiek, ale aj srdečnej činnosti.

Leave a Reply